Favoritmaten hos oss
Sommar och sol

Sommar och sol

June 7, 2007 | Anna | Leave a comment

Idag har dagen tillbringats i solen.

Med posten kom idag min lilla flaska med Stevia, ordenligt inlindad. 🙂 Den var försedd med pipett, så att det ska vara lätt att dosera. Jag provsmakade en minimal droppe, och det var sött….

Har alldeles nyss lagt in en burk sill som ska provsmakas lite senare. Jag följde receptet på burken med inläggningssill, men jag tog en dl extravatten, eftersom stevian inte har någon volym. Enligt omvandlingstabellen som hörde till just den här steviasorten så skulle jag ha tagit 4ml stevia, jag tog nog ungefär 2,5 ml och det räckta alldeles nog. Smakade givetvis på lagen och den blev supergod. 🙂 Minskade först lite på ättikan, men tog sen så mycket som det stod, det smakade bättre då. Ska bli spännande att se hur den smakar imorron. Sill och ägg till frukost kanske 🙂

Ättikan innehåller ju en del kolhydrater, men man äter ju lixom inte ättikan precis, den ger ju bara smak.

Idag har följande inmundigats:
1 kopp te med kokos
2 ägg med två kulor potkäs
1 bratwurst 1 stekt ägg och 20 gr röksallad
kaffe med vispgrädde och kanel
grillad fläskkarre, tsatsiki, vitlökssmör och kalamataoliver
potkäs och smakbitar av sillen

Är lite hungrig nu med, så jag återkommer senare med slutrapport för idag. Är jätteglad för min sillinläggning. Har en ide om att prova att göra marängbottnar till en tårta med vispgrädde och jordgubbar till midsommar, men jag vet inte om det blir maräng med bara äggvitor och stevia. Ska göra ett litet test…om jag hinner, nu ska jag jobba hela helgen 🙁 När det är så underbart väder. Jaja….

Slutrapport:
1917 kcal
85 gr protein 18%
169 gr fett 80%
11 gr kolisar 1%

Får la duga….? 🙂 Är lite hungrig fortfarande, undar om det beror på Stevian nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Följ mej via RSS
Få varje nytt inlägg till din inbox.

Join other followers

Powered By WPFruits.com
%d bloggers like this: