Favoritmaten hos oss
Helgen avklarad

Helgen avklarad

June 3, 2007 | Anna | Leave a comment

Ja, nu är kalashelgen över. Har firat makens och de två minsta barnens födelsedagar. Har haft gäster både lördag och söndag och har lyckats motstå alla frestelser i form av bullar, kakor, godis, tårtor, glass, öl, läsk, chips, potatissallad osv…

Men nåt jag börjar saknar är frukt och grönsaker, saknar den där fräscha, friska smakjen i munnen. Några tips på hur man kan få tag i den utan kolhydrater?
Annars har jag festat med kranjska (stark supergod korv), vispad grädde med passerade jordgubbar(bara lite), rökt lax, grillade kycklingfiler med min supergoda sås, vin 🙂 m.m. Så det gick ju bra. Men det är svårt att inte stoppa nåt i munnen av bara farten.

Vägde mej igår, det var plus minus noll från förra gången. Vet inte om jag ska blir glad eller ledsen, trodde att det skulle bli plus, så jag är rätt nöjd iaf, men nu vill jag börja gå ner, annars blir jag sur :/

Den här veckan har jag ju varit rätt sträng mot mej själv, inga grönsaker, knappt nån vispgrädde eller andra mjölkprodukter (utom nu i helgen), hållt proteiner och kolhydrater nere, men det funkar lixom inte ändå. Tycker att kroppen borde ha hajjat vad som är på G? Ska det verkligen vara så att man måste börja räkna kalorier, förutom att man räknar proteiner och kolisar??? Isf är det ju värre än andra metoder där man “bara” måste räkna en sort (kalorier/points osv…)

Känner mej lite desillusionerad just idag, det är så mycket man missar och det är så lite skillnad som man märker, är det värt det? Om man kör t.ex. VV så kan man ju alltid äta av allt man vill, även om det är lite. Och om man nu vill gå ner i vikt så gör man ju det med VV…. Vet inte….

Får väl läsa lite Sten Sture så man hamnar lite på banan igen, känner mej på väg att ge upp…. Det händer ju lixom inget och hur länge ska man vänta på att man märker nån skillnad? Den här veckan när jag har kört strängt har jag bara varit astrött och lite moloken, eftersom man måste begränsa sitt ätande så mycket. Tycker att det är för mycket att räkna både proteiner och kolhydrater och kalorier, ska det verkligen vara så här krångligt att bara äta??? Nja….

Well… Gårdagens siffror:

Protein 15%
Fett 83%
Kolhydrater 2%

Dagens siffror blir ungefär såhär:

Protein 19%
Fett 78%
Kolhydrater 2%

(Vägrar av princip att ange kaloriantal, eftersom jag inte tycker att det borde spela någon roll om allt ska stämma.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Följ mej via RSS
Få varje nytt inlägg till din inbox.

Join other followers

Powered By WPFruits.com