Favoritmaten hos oss

Chili con quorn 0 sp

January 10, 2018 | Anna | Leave a comment

Jag har ju börjat med viktväktarna i måndags (igen), så nu blir det väl en del VV-recept. De har ju börjat med nåt nytt system för att räkna points, mycket lättare än vad det var tidigare. För att fira detta projekt inköptes en ny våg (den gamla visar lite vad den vill), som kom med posten idag. Tyvärr visade den nya vågen 2 kilo mer än den gamla, så jag fick korrigera mina vikter i VV-appen, men egentligen spelar det ju ingen roll. Ska hur som helst bli spännande att se hur det går. Känner mej peppad. Ska sätta in hundra spänn för varje kilo jag går ner på ett speciellt konto också, tänker att jag ska köpa nåt fint när jag gått ner mina kilon. Målet är ner ca 30 kilo, men det kan bli mindre också, beroende på hur det känns på vägen. Jag vill inte blir för smal (stor risk 😀 ). Nytt i VV’s app är att det finns massa noll-points-mat. Idag gjorde jag en Chili på quorn som var 0 points. Nu valde jag att steka i smör, vilket gav nån points per portion, men om man alltså väljer bort smöret blir det inga points.

Ingredienser:

1 påse quorn-färs
1 gul lök
1 röd paprika
paprikapulver
2 pkt krossad tomat (jag tog en smaksatt med vitlök och en med chili)
1 buljongtärning
1 röd chilifrukt skivad
en skvätt vatten om det behövs
salt och peppar

Stek färs, lök och paprika, häll över paprikapulver.
Häll på resten av ingredienserna och låt småputtra en kvart eller så.
(Om man inte tar krossad tomat med vitlök ska man nog ha i en vitlök också).

Ät med en god sallad och libabröd eller ris om du vill det. Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Följ mej via RSS
Få varje nytt inlägg till din inbox.

Join other followers

Powered By WPFruits.com