Favoritmaten hos oss
Rådjurssadel, potatisgratäng och rödvinsås

Rådjurssadel, potatisgratäng och rödvinsås

March 12, 2011 | Anna | 2 Comments

Hittade en rådjurssadel i frysen, den tillagades i ugn på 175 grader tills innertemperaturen var 70 grader, enbart kryddad med svartpeppar och salt. Till detta åt vi en potatisgratäng med vitlök, vitlökssmör, rödvinssås från Jensens, sallad med dressing och mango chutney. En riktig “söndagsmiddag” fast det bara är lördag 🙂

2 thoughts on “Rådjurssadel, potatisgratäng och rödvinsås”

 1. Annika says:

  Hej!

  Hittade din blogg nyss. Jag blev intresserad av hur du äter nu och tänkte om du kanske ville skriva lite om det. Det verkar som du har behållit lite av lchf och lagt till lite eget, eller?

  Själv har jag ätit lchf i flera år men fick problem med att kräkas upp mat när jag försöker äta strikt. Jag har ju givitvis provat att lägga till och ifrån som andra lchf-are rekommenderat. Det enda som verkar funka är att jag måste äta lite kolhydrater.

  Så nu äter jag till största del lchf under dagen men på kvällen funkar det inte. Så nu har jag börjat med havregrynsgröt med mjölk på kvällen och kräkningarna har upphört. Knepigt! Men jag tror man måste hitta sitt eget sätt att äta för att må bra.

  Men nu är jag mest intresserad av hur du äter eftersom du faktiskt går ner i vikt….vilket inte jag gör.

  Men jag ska prova att äta grönsaker till maten nu ett tag då jag är rätt less på kött o sås!

  /Annika

  1. Anna says:

   Usch vad hemskt med kräkningarna, hoppas att du har blivit av med dom!

   Jag äter som en “vanlig” människa förutom att jag undviker pasta, ris och för det mesta också potatis. Men jag äter allt annat. Bröd, chips, choklad osv 🙂 Dock i måttliga mängder! Skriver upp allt jag äter (ff, även om jag funderar på att sluta med det snart, har ju nått min målvikt och har hålit den, så….). Man måste ju lära sej att äta rätt även om man inte skriver upp allt.

   Nu är det länge sen jag slutade med LCHF, men jag njuter fortfarande något otroligt av att få äta vad jag vill. Jag vräker i mej frukt och grönsaker, som jag verkligen har saknat. Jag äter inte alls heller speciellt mycket fett, även om jag inte helt undviker det och använder grädde och smör då och då. 🙂

   Jag tror, precis som du, att var och en måste hitta sin matstil. Jag håller tummarna för att du hittar din! Att äta så att man kräks av det kan inte vara någon höjdare, skulle nog prova nåt annat om jag var du 🙂 Eller iaf ändra nåt, men det verkar du ju hålla på med, det är bra! Lycka till! Meddela gärna hur det går, det är kul att höra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Följ mej via RSS
Få varje nytt inlägg till din inbox.

Join other followers

Powered By WPFruits.com