Favoritmaten hos oss
Change of mind

Change of mind

March 27, 2010 | Anna | 16 Comments

Jaha. Bakgrunden till tillfälliga uppehållet:

Jag körde igång den här bloggen i maj 2007, snart tre år sen. Sen dess har jag ätit LCHF hela tiden, med två perioder när jag “föll ifrån”. Annars: strikt LCHF. Och i början gick jag ner i vikt. Ca 10 kilo. Och jag har alltid mått BRA av att äta LCHF.

Sen skulle vi åka på semester och då började första avvikelseperioden, vilket hade som följd att jag gick upp de tio kilona igen. Började med LCHF igen och gick inte ner kilona alls. Stod helt still i vikt. Tänkte att jag måste ha tålamod och att kroppen behövde vänja sej, men jag gick inte ner mer på ca 9 månader. Så då började avvikelseperiod nummer två (också en semestergrej) och då gick jag upp ännu mer i vikt än vad jag vägt från början.

Sista svängen med LCHF kördes igång nu vid nyåret 2009/2010. Och jag har inte gått ner ett enda gram sen nyår. Så nu bestämde jag mej för att det här är verkligen inte rätt grej för mej. Visst mår jag bra och jag tror verkligen på LCHF och att det fungerar för många, men för mej fungerar det inte. Jag kan inte äta fett och kött tills jag blir mätt utan att tänka på hur mycket jag äter, det fungerar helt enkelt inte. Inte om jag ska gå ner i vikt. Och jag har verkligen försökt 😉

Jag har nu (i måndags) kört igång med att räkna points, på hederligt gammalt VV-vis (hade kvar mitt gamla dataprogram från VV från förr i tiden), MEN! Jag undviker pasta, ris, vitt bröd, potatis, socker osv. Äter kött, fisk, ägg, frukt, grönsaker, rotfrukter (!), fett osv. Och på en vecka har jag gått ner 3 kilo (ja, det har ju faktiskt inte ens gått en vecka än).

Jag har ännu inte bestämt om jag kommer att fortsätta med matbloggandet, men jag tror att jag kommer att återkomma. Ganska snart också 🙂

Så: resultat från första veckan (minus en dag) = Minus tre kilo! 🙂

Veckans mat har bestått av följande:

Frukost: Rågsmörgås med smaksatt keso och grönsaker + kaffe/te och ibland ett kokt ägg med örtsalt.

Måndag:
Lunch: Sallad med tonfisk i olja och ägg och massor av citronpeppar och stora kaprisar.
Kväll:  Stekt fläskkotlett med mos på palsternacka och broccoli med grädde och smör, alfalfagroddar.

Tisdag:
Lunch:
Sallad med kidneybönor, melon, vinägrettedressing m.m.
Kväll: Kycklingfilé i ugn med creme fraiche och sweet chili,  sugar snap peas och kokt jordärtskoka.

Onsdag:
Lunch:
Tonfisksallad med ägg (samma som måndag, det var så gott).
Kväll:  Helstekt fläskfilé med creme fraiche, sweet chili och kokt palsternacka i skivor med smält smör.

Torsdag:
Lunch:
Röra med kycklingfilé, currymajonäs och kokt grön sparris.
Kväll:  Sallad med räkor och ägg m.m.

Fredag:
Lunch: Röra med crabfish, creme fraiche och dill.
Kväll: Färdigköpt sushi (mums! Ja, men ris, men det får man ta! 🙂 )

Lördag:
Lunch: Kycklingröra med curry och majonäs, tomat, nätmelon, alfalfagroddar.

Om jag blir hungrig så tar jag ett äpple eller en halv grapefrukt eller ett par riskakor eller en stor kopp te 🙂

Fortsättning följer, naturligtvis… 😉


16 thoughts on “Change of mind”

 1. 17år127kg says:

  Synd! Men tycker det är bra att du skippar pasta osv. iallafall 🙂 Grattis till din viktminskning! Och kör hårt, detta fixar du! 🙂 Ser gärna en fortsättning av matbloggandet, alltid uppskattat från min sida!

  1. Anna says:

   Men tack! Och, ja, jag kommer att fortsätta, jag är för van att låta bli, typ 🙂

 2. Eva says:

  Hoppas du fortsätter, det finns så mycket god mat på din sida. Jag har ätit LCHF sen januari. Jag går ner i vikt men inte går det snabbt. Ska fortsätta ett tag till och se vad det ger. Lycka till med “pointsen”.

  1. Anna says:

   Lycka til med ditt LCHF:ande, det kommer säkert att gå bra, jag stod inte ut med väntandet bara 🙂 Tack för uppmuntran med pointsen 🙂

 3. Lena says:

  hej, ska med stort nöje följa din “nya” resa. Jag är själv i valet och kvalet om LCHF är rätt för mig, just nu står jag fruktansvärt still……en fråga, hur mycket mejeriprodukter äter du? Jag har en känsla att det är dem som kan bli “vågmästare”…..

  1. Anna says:

   Det har varit lite varierande med mejeriprodukterna, ibland rätt mycket och ibland knappt något, jag har inte märkt att det har gjort någon skillnad. För mej. Jag vet inte. Mitt tålamod tog slut bara, orkade inte vänta på att börja gå ner i vikt, när det aldrig hände nåt… 🙂 Lycka till vad du än bestämmer dej för!

 4. sara says:

  Men hallå… Det är väl klart att man inte kan gå ner i vikt med obegränsade mängder fett. Det fattar man väl. Everything in moderation! And exercise ofcourse! Good luck!

  1. Anna says:

   Tack! 🙂

 5. Erika says:

  Det låter som ett vettigt vidarespår tycker jag! Har själv testat LCHF, dock inte i närheten av så länge som du kört… och jag tror inte att det är något för mig. Drar gärna ner på kolhyldraterna och är inte alls fettskrämd, men jag kan inte leva resten av livet utan att äta en bit surdegsbröd ibland, eller lite lördasgodis och riskera att förstöra ALLT som man byggt upp. Hoppas att du bloggar vidare med din nya diet =) Mvh en läsare

  1. Anna says:

   Jag fortsätter blogga, ett tag iaf 🙂

 6. Janne says:

  Hej,
  Undrar bara hur det gått. Har du minskat mer i vikt? Jag skulle kunna tänka mig att fortsätta med LCHF eftersom det biter på mig men en apelsin och ett äpple skulle inte vara fel då och då. Tack för bra blogg.

  1. Anna says:

   Det har gått väldigt mycket bättre. Kolla senaste viktrapporten 🙂
   http://noweightgain.com/?p=1423

 7. ElinJ says:

  Hej! Jag har bara tvärkikat lite på din blogg, verkar intressant 🙂 Jag har en liiiiten fundering dock: I min värld så har du ju inte slutat liksom… HELT med LCHF. Du äter ju helt enkelt bara en liberalare form av det? Jag äter ungefär som du (fast inga rotisar än så länge) samt räknar kalorier. Det att man kan äta utan att behöva hålla koll tror jag mest passar dem med metabolt syndrom som har problems med insulinet. Jag är inte en av dem – trots att jag har ca 30 kg kvar att gå ner i vikt.
  Nu är det här bara och endast en tanke och en fundering, absolut ingen kritik av något slag. För egentligen kvittar det ju totalt vad man väljer att kalla sin kost (om man nu ens måste kalla den något öht mer än mat) så länge man mår bra! 🙂 En annan tanke jag har är: visst är det lättare att hålla sig mätt när man räknar kalorier och äter lite kolisar!?! Så upplever jag det iaf, inga blodsockerdippar heller (som det varit när jag ätit vv förr). Jag tycker det är den ultimata kosten att käka – i synnerhet när man räknar kcal och points.

  Stort lycka till(och egentligen blev det här en helt poänglös kommentar men, men…)! 🙂

  1. Anna says:

   Jag håller helt enkelt bara med dej. 😉
   Just nu känns det som om jag inte vill kalla min kost för nåt speciellt (ja, mat är ju bra dårå). Men håller helt med dej ang. blodsockerdipparna.
   Fast just nu sitter jag och syndar med en glasspinne 🙂

 8. MiniZillen says:

  Hm..jag har liknande historia. Tror att det många gånger handlar om sunt förnuft men att man kontrollerar mängderna och VAD man äter..hm, jag har ju inte lyckats än direkt..men jag är på väg i alla fall. Lycka till!

  1. Anna says:

   Lycka till själv! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Följ mej via RSS
Få varje nytt inlägg till din inbox.

Join other followers

Powered By WPFruits.com
%d bloggers like this: