Hemgjorda dammsugare

Har aldrig kommit på tanken ens att man kan göra egna dammsugare, men så var det en på jobbet som hade gjort det och dom var jättegoda. Ville ju såklart testa det, hittade ett recept och anpassade det lite till hur jag ville göra.


Såhär blev receptet:

100 gr smält smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
3 dl söndersmulade drömmar (småkakor)
2 dl söndersmulad sockerkaka
2 tsk arrak
1-2 tårtlock i marsipan
mörk choklad

Smula sönder drömmar och sockerkaka och blanda ihop med resten av ingredienserna. Ställ smeten kallt en timme eller två. Rulla sen små korvar och skär remsor av marsipanen och rulla in rullarna i marsipan. Doppa ändarna i smält choklad, som du smält i vattenbad. Lägg att stelna över natten. Ät! 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*