Favoritmaten hos oss
Rotfrukter i ugn

Rotfrukter i ugn

May 3, 2010 | Anna | 7 Comments

Frihet är att få äta vilka grönsaker man vill, hur mycket som helst, till maten 🙂

Här slängdes följande in i ugnen: gul och grön paprika, morot, rödbetor, gul lök, vitlök och palsternacka. Hur gott som helst. Melon och majskolvar serverades denna dag också som tillbehör.

F.ö. blir jag mer och mer nöjd med mitt beslut att äntligen (efter tre års väntan på viktnedgång) ha slutat med LCHF. Äntligen (!) går jag ned i vikt och mår så BRA av det. Jag får äta vad jag vill, vilket känns som en oerhörd frihet. Jag kan ta en godis om jag känner för det, utan att hela dieten totalsabbas. Jag kan äta en macka utan att gå UPP en massa i vikt, som sedan inte gås ned igen. Jag har till och med festat på både chips (vilket väl inte är en drömkost, men ändå) och färskpotatis och går ÄNDÅ ned i vikt.

Hängivna LCHF-anhängare må säga att jag har gjort fel, men faktum kvarstår: Jag har hunnit prova en hel del varianter med LCHF under mina tre år (med/utan grädde, ost, med mer/mindre kolisar, fakir osv), men ingenting har funkat för mej. Hade gärna velat att det funkade 🙂 Men inte för mej. Är bara så GLAD att jag har hittat MIN metod! 🙂 Hoppas nu på att hinna ned minst tre kilo till innan sommarlovet. Håll tummarna! 😉

7 thoughts on “Rotfrukter i ugn”

 1. Mojjan says:

  I helgen så insåg jag att jag är glad att jag också slutade med LCHF. Jag upptäckte att jag blivit kolhydratsrädd.. fick ångest när jag blev bjuden på en frukt. Snacka om idiotiskt!! Nu äter jag allt i måttliga mängder, går äntligen ner i vikt och mår såååå bra!! För vissa är nog LCHF räddningen men för mig så gick jag bara upp och upp och upp trots att man enligt förespråkarna inte ska kunna gör det. 1 år gav jag kosten men nej.. aldrig mer.

  1. Anna says:

   Vad roligt att höra! Både att du har hittat rätt och att det går åt rätt håll och att det finns någon som jag 🙂 (som LCHF INTE funkar för).
   Känner igen det där med kolhydratsrädslan. Får ff typ dåligt samvete när jag äter bröd el.dyl., men jobbar bort det! 🙂
   Lycka till i fortsättningen oxå! Och visst är det SKÖNT när det ÄNTLIGEN börjar visa nedåt på vågen? 🙂

   1. Mojjan says:

    Det är ganska många som det inte funkat för när man börjar höra sig för… Men man vet ju inte innan man provat. 😉

 2. lena says:

  Stort grattis till viktminskningen och att du hittat DIN grej!. Jag är så nyfiken på att höra hur mycket du äter på en dag osv, motionerar du? Hoppas du har tid att svara

  1. Anna says:

   Tack! 🙂
   Hur mycket jag äter är ju svårt att säga preics, men jag äter frukost, nån frukt till mellis, lunch (oftast sallad), kaffe eller frukt på eftermiddagen, kvällsmat (varierande) och sen blir det alltid nåt framför TV:n/datorn på kvällen, yoghurt med flingor eller frukt, keso, riskakor eller nåt.
   Jag motionerar en del sen en tid tillbaka. Jag simmar 3 – 4 dagar i veckan och dom dagar jag inte simmar så kör jag lite crosstrainer eller nåt annat som jag känner för. Inte speciellt länge, utan bara en liten stund så att det ff är kul…
   Funderar på att köpa MBT-skor, nån som har testat?

   1. Christine says:

    Hej! Jag har MBT-skor på jobbet, går och står hela dagarna. Man får vara försiktig och börja ca 2 timmar om dagen med dessa, och stretcha höft- och rumpmuskler varje dag annars kan dom musklerna lätt bli förkortade. En del på mitt jobb klarar skorna men en del har fått känningar i knän och höfter. Som sagt, träna upp sig långsamt och stretcha!

 3. Anna says:

  Men varför blir musklerna förkortade?
  SÅ om man har problem med en höft kanske man inte ska använda MBT-skor? Får kolla med sjukgymnast…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Följ mej via RSS
Få varje nytt inlägg till din inbox.

Join other followers

Powered By WPFruits.com
%d bloggers like this: