På rätt väg

Ja, det ordnar väl till sig med kilona. Har kommit igång med träningen igen, efter sommarens lite slappare schema. Körde också igång med intervallträning, jag gick två minuter och sprang i en minut, detta under 30 minuter. Konditionen förbättrades direkt (kände jag på andra pass), men tyvärr fick jag så otroligt ont i min höft/mitt knä, så det blir bara till att skippa det. Får försöka fixa till så jag kan köra intervaller på crosstrainern eller nåt.

Har däremot kört igång med utmaningen 100pushups, på sex veckor ska man så småningom klara av 100 armhävningar i rad. (!). Man får göra ett test hur många man klarar från början, jag klarade nio, vilket gör att jag kör på level 2. Testa vettja! http://hundredpushups.com/ Ska också köra utmaningen 200 situps, samma sak, fast man ska klara 200 situps efter sex veckor. Vi får väl se 🙂

Försöker just nu hålla mej till nyttig och smal mat. Det går rätt bra, förutom igår då syrran kom hit och gjorde tårta (!). Har trots detta gått ner 2 av mina fem sommarkilon, så det går åt rätt håll. Idag står vetenskapsfilosofi på schemat, lunch med kompis (sallad) och ikväll blir det core på Friskis.

Hur går man vidare?

Nu har jag lyckats hålla vikten i 10 veckor. Eller ,nä , jag har ju fortsatt att gå ned lite. Nu sitter jag och funderar på hur jag ska lägga upp planen inför framtiden.

Jag har ju haft det så bra nu, i och med att jag studerar, och har kunnat styra mycket över min tid och därför har jag kunnat planera in mina träningar när det passar mej och resten av familjen och alla andra aktiviteter. Jag ska plugga till sommaren 2012, så ännu behöver jag ju inte begränsa mej, men ska ju ut på 10 veckors praktik på heltid nu under våren, och då kommer det att uppstå akut tidsbrist för allt! Måste förbereda mej mentalt 🙂 Dessutom vill jag inte gå ner mer i vikt nu, tycker att jag är alldeles lagom nu.

Mina tankar går i de här banorna ungefär:
4 “obligatoriska” träningspass i veckan
Matintaget på nuvarande nivå MEN med 1 eller två “friätardagar”, då jag inte behöver tänka mej för (det har ju funkat nu de senaste veckorna).
De dagar jag inte tränar: något kort program, framför TV:n eller nåt, med rörlighetsövingar

Naturligtvis får jag träna fler dagar om jag orkar, hinner och vill, men det ska inte vara ett tvång.

Jag ska känna på de här tankarna ett tag, men om det känns bra så kommer jag att köra igång detta vecka 9 när min praktik börjar. Nu i helgen blir det ledigt på mat- och kanske också träningsfronten, behöver vila känns det som, är stressad och trött i kroppen. Det är mycket plugg nu också. Ska äta, läsa, umgås och ha det bra! 🙂 Och kanske träna lite, litegrann. 😉

Celsius

Har de senaste två veckorna testat att dricka en sån här innan träningarna. Jag brukar vara lite anti sånt här, energidrycker och sånt, MEN!….. 😉 Allvarligt? Man blir hur pigg som helst och orkar hur mycket som helst. Förutsatt att man också har ätit innan. Har testat nån gång att BARA dricka en sån här, när jag inte hunnit äta, och det funkade inte alls. Men har man ätit ordentligt och sen tar en sån här en halv timme innan träning så orkar man hur mycket som helst 🙂 Roligt! Att man skulle förbränna mer tror jag dock inte på 😉 Jag har testat de icke-bubbliga sortera Hallon-Acai och Persika-Mango. Helt ok.

Wii

De dagar jag inte hinner eller orkar ta mej någonstans för att träna så blir det träning hemma. Antingen kör jag crosstrainer i källaren. Kopplar då in ipoden till mastodonthögtalarna som står där nerre och kör sen järnet 🙂 Brukar avsluta med lita armhävningar och stretching.

Eller så blir det att jag kör Wii, som jag fick av min käre man när jag fyllde år 🙂 I helgen körde jag EA Sports Active, som är det program av de jag har testat som man får mest träning med. Hade riktigt träningsvärk igår, efter att ha kört ett av deras längsta färdiga workouts. Litet minus är att vissa av övningarna upprepas flera gånger om man kör ett långt program, annars bara +.

Körde också lite Wii Fit Plaza, men det är mer som belöning efteråt, för skojs skull. Men där håller man koll på vikt och tränade dagar och sånt, om man vill…

Tycker iaf att det är väldigt smidigt att kunna träna hemma, om man vill, och att ha såna här roliga leksaker hjälper ju till att få igång en, även om man skulle kunna träna ändå.

Jag har också en DVD, som jag har fått med nån tidning nån gång, som jag brukar köra, ett program med coreträning på ca 45 min, men jag brukar “förvärra” programmet lite, och göra det lite jobbigare än vad det är 😉 Den här är det, den är inte så kul, men den funkar:

Om någon har tips på wii-program eller dvd-er med core-träning så är jag på jakt efter sådant! 🙂 Tages tacksamt emot. Helst med nåt som man kan använda sin egen musik till.

Ett inlägg om dagen i 30 dagar

Kul! Läste MiniZillens blogg, och hittade en rolig idé, att skriva ett inlägg omdagen med dessa givna ämnen:

1. Min idrottsbakgrund
2. I mina öron när jag tränar
3. Ett fint idrottsminne
4. I min träningsväska
5. Favoritmuskel
6. Mål med träningen
7. Favoritövning
8. Favoritmat
9. Mina inspirationskällor
10. Då mår jag som bäst
11. Favoritkonditionsträning
12. Favoritidrott
13. Mitt bästa kosttips
14. Favoritmellis
15. Då tränar jag allra helst
16. Favoritlivsmedel
17. Mitt måtto
18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..
19. Hälsa för mig
20. Det här åt jag idag
21. Därför tränar jag
22. Min favoritfrukost
23. Detta skulle jag vilja utöva
24. Favoritidrottare
26. Så sover jag
27. Detta klara jag mig inte utan
28. Där tränar jag helst
29. Detta tränar jag allra helst i
30. Glöm inte att…

Kör igång så fort jag hinner! 🙂

Älskar min mobil!

Jag har ju en mobil som jag verkligen använder till allt, min bästa vän, helt enkelt 🙂 Det är en sån här, HTC Desire:

Så när jag är ute och åker skidor så kör jag appen Cardiotrainer, som mäter hur fort jag åker, vad det är för höjdskillnad på banan, som ritat upp på kartan var jag varit, räknar ut hur många kalorier som går åt osv. Detta laddas sedan automatiskt upp på en site, där jag kan exportera passet som en fil, som jag sedan importerar i Shapelink. Nörd? Jag? Va? 🙂 Man kan även mata in sina andra pass (inomhus) manuellt i programmet, eller ha på sej mobilen när man tränar, men det kör jag inte 🙂

Nån som har några andra favoritappar för träning?

Gillar Shapelink!

Ni som tränar mycket:: Har ni kollat in Shapelink, där man kan hålla koll på vad man tränar och där man kan importera gpx-filer, om man nu har såna från sina träningsrundor 🙂 Gillar den mycket och speciellt såhär i slutet av månaden när månadsschemat ser så här härligt fullt ut:

Man kan också föra in sin mat här om man känner för det, sätta upp olika mål för sej själv, skapa utmaningar tillsammans med andra, man kan lägga in träningspass från mobilen och man kan planera träningspass, för att sedan markera dem som utförda och en massa mer. Kolla in det om ni tycker det verkar intressant. Hör av er om ni vill bli “träningskompisar” 🙂

Kettlebells?

Jag är så oerhört sugen på att prova kettlebells. Vill ha en hemma och svänga omkring med lite käckt när man inte hinner med annan träning. Frågan är om jag inbillar mej att det skulle var så härligt, eller om det verkligen skulle funka för mej? Nån som har testat? Och om man ska köpa EN, hur tung ska den vara? Får ta tag i det här, finns på gymmet på Friskis, ska be någon instruera mej lite, för det känns inte som om man kan ställa sej där själv och börja “leka” med dem… 🙂 Tips och kommentarer, tack! 😉

Namnbyte på bloggen: Anna 2011 – 30 kilo lättare!

Som ni ser så har jag nu bytt namn på bloggen. Eftersom jag nått mitt viktmål – 30 kilo (med råge, faktiskt -31,5) så är det dags att sikta mot nya mål.

Fokus just nu ligger på att hitta en matnivå som passar med min träning (jag MÅSTE hålla koll, annars äter jag MASSOR). Har kört 6 veckor “jämvikt”, och har nu ökat matintaget ytterligare lite, ska väga mej efter första veckan med ökning imorron (är lite nervös, har ätit MYCKET). Ska köra 6 veckor med den här högre nivån och se om den funkar. Måste hitta en nivå som jag kan leva vidare med.

Samtidigt ska jag träna så att kroppen blir ok och hinner ikapp viktnedgången. Lite mer muskler vore inte helt fel 😉 Har också lite ångest för hur jag ska hinna med träningen under våren. Nu pluggar jag ju och kan styra min tid mycket själv, men ska praktisera 10 veckor och då jobba heltid, kontorstid, hur ska man hinna då? Ska tänka ut en plan för detta, kanske blir mer hemmaträning då. Och gym. Vi får se.