Celsius

Har de senaste två veckorna testat att dricka en sån här innan träningarna. Jag brukar vara lite anti sånt här, energidrycker och sånt, MEN!….. 😉 Allvarligt? Man blir hur pigg som helst och orkar hur mycket som helst. Förutsatt att man också har ätit innan. Har testat nån gång att BARA dricka en sån här, när jag inte hunnit äta, och det funkade inte alls. Men har man ätit ordentligt och sen tar en sån här en halv timme innan träning så orkar man hur mycket som helst 🙂 Roligt! Att man skulle förbränna mer tror jag dock inte på 😉 Jag har testat de icke-bubbliga sortera Hallon-Acai och Persika-Mango. Helt ok.

Wii

De dagar jag inte hinner eller orkar ta mej någonstans för att träna så blir det träning hemma. Antingen kör jag crosstrainer i källaren. Kopplar då in ipoden till mastodonthögtalarna som står där nerre och kör sen järnet 🙂 Brukar avsluta med lita armhävningar och stretching.

Eller så blir det att jag kör Wii, som jag fick av min käre man när jag fyllde år 🙂 I helgen körde jag EA Sports Active, som är det program av de jag har testat som man får mest träning med. Hade riktigt träningsvärk igår, efter att ha kört ett av deras längsta färdiga workouts. Litet minus är att vissa av övningarna upprepas flera gånger om man kör ett långt program, annars bara +.

Körde också lite Wii Fit Plaza, men det är mer som belöning efteråt, för skojs skull. Men där håller man koll på vikt och tränade dagar och sånt, om man vill…

Tycker iaf att det är väldigt smidigt att kunna träna hemma, om man vill, och att ha såna här roliga leksaker hjälper ju till att få igång en, även om man skulle kunna träna ändå.

Jag har också en DVD, som jag har fått med nån tidning nån gång, som jag brukar köra, ett program med coreträning på ca 45 min, men jag brukar “förvärra” programmet lite, och göra det lite jobbigare än vad det är 😉 Den här är det, den är inte så kul, men den funkar:

Om någon har tips på wii-program eller dvd-er med core-träning så är jag på jakt efter sådant! 🙂 Tages tacksamt emot. Helst med nåt som man kan använda sin egen musik till.

Dolce Gusto! <3

Igår var en oerhört stressig dag, men jag hann med att hämta ut min köra kaffemaskin som dykt upp. Och jag är så nöjd! 🙂 Snabbt att komma igång med den, även om jag klantade mej lite första kaffekopparna 🙂 Men imorse firade vi med nybryggt kaffe och gräddig choklad till barnen. MUMS! 🙂 Kan absolut rekommendera denna fantastiska maskin, har beställt hem en massa kapslar nu, men dom finns även att köpa i affären, mycket smidigt. Klicka på bilden så kommer du till cdon som säljer den. Det tog en dag innan den kom! 🙂

Nu ska jag gå och göra en kopp Espresso Intenso och sätta mej med studierna! 🙂

Nu har jag bestämt mej!

Har länge, länge längtat efter en kapselbryggare, men inte orkat sätta mej in i det eller vetat vilken jag vill ha. Har forskat lite nu och nu har jag bestämt mej! Den här blir det:

Nescafé Dolce Gusto Melody Black

Främsta anledningen att valet föll just på denna är att man smidigt kan göra macchiato, capuccino, varm choklad m.m., men främst att det kommer Zoegas-kapslar under våren och jag ÄLSKAR Zoegas 🙂 Så nu är den beställd, leverans inväntas…. Återkommer med rapport!

Älskar min mobil!

Jag har ju en mobil som jag verkligen använder till allt, min bästa vän, helt enkelt 🙂 Det är en sån här, HTC Desire:

Så när jag är ute och åker skidor så kör jag appen Cardiotrainer, som mäter hur fort jag åker, vad det är för höjdskillnad på banan, som ritat upp på kartan var jag varit, räknar ut hur många kalorier som går åt osv. Detta laddas sedan automatiskt upp på en site, där jag kan exportera passet som en fil, som jag sedan importerar i Shapelink. Nörd? Jag? Va? 🙂 Man kan även mata in sina andra pass (inomhus) manuellt i programmet, eller ha på sej mobilen när man tränar, men det kör jag inte 🙂

Nån som har några andra favoritappar för träning?

Före och efter

Har rotat igenom gamla bilder för att göra en före- och efterbild, men det är dåligt med bilder på mej i arkiven. Undviker nog gärna att bli fotograferad 🙂 Här är några jag hittade:

Från julen 2009, 3 månader innan startdatum:

Från mars 2010, 1 vecka efter startdatum ungefär:

Och den här är från i höstas nån gång (hösten 2010):

Kommande vecka

Tänkte dela med mej av hur jag planerar en vecka med mat och motion.

Varje dag äter jag kaffe, ägg och sen smörgås med philadelphia, skinka och tomat till frukost. Eller leverpastej och smörgåsgurka. Eller rostbiff och tomat.
Lunch varierar: antingen rester, eller gröt eller nån soppa eller sallad.
Mellanmål blir det ibland och ibland inte, består av frukt, knäckebröd, keso osv.
På kvällen äter jag alltid något, de dagar jag tränar blir det en proteinsmoothie (yoghurt, proteinpulver, hallon/svarta vinbär, acai, goji). Kanske frukt, majskakor, riskakor eller annat gott.
En chokladbit till kaffet efter maten brukar det också bli 🙂

Såhär ser planering för kvällsmat och träning ut:

Måndag
1 timme coreträning
Fiskgratäng med creme fraiche och mandel, sparris

Tisdag
ca 1 timme styrketräning på gym
Helstekt fläskkotlett, palsternacksmos med timjan, ärter

Onsdag
1 timme KI-jumpa
Kebabsallad

Torsdag
1 timme spinning
Fisksoppa med aioli och foccacia

Fredag
ca 1 timme skidåkning (om det hinner bli kallt igen innan dess, annars gym)
Kerala chicken med grönsaker

Lördag
1 – 1 1/2 timme hemmaträning, antingen core-dvd, crosstrainer eller wii eller en kombination av allihop 🙂
Maken lagar mat så jag vet inte 🙂

Söndag
Vilodag
Barnen lagar mat, kan bli hembakt pizza….