Min egna musli

Ingredienser:

2 msk rapsolja
1 msk kanel
1 msk flytande honung
5 dl havregryn
5 dl dinkelflingor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
100 gr grovt hackade hasselnötter
200 gr torkad frukt

Jag blandade alla torra ingredienser i en skål, dock inte den torkade frukten. Blandade ihop honung, kanel och olja och rörde ned det bland de torra ingredienserna. Bredde ut alltihop på bakplåtspapper på en plåt och rostade i 255 grader (varmluftsugn) i 10 minuter, rörde om lite då och då. Lät kallna, blandade ned frukt och hällde upp i snygg burk. Mums!

Självklart kan man välja själv vad man vill lägga i för ingredienser.

PS. Den här muslin blev alldeles FÖR god! 🙂 Den är nästan som godis. Kommer definitivt att bli ett stående inslag hemma hos oss.

Dolce Gusto! <3

Igår var en oerhört stressig dag, men jag hann med att hämta ut min köra kaffemaskin som dykt upp. Och jag är så nöjd! 🙂 Snabbt att komma igång med den, även om jag klantade mej lite första kaffekopparna 🙂 Men imorse firade vi med nybryggt kaffe och gräddig choklad till barnen. MUMS! 🙂 Kan absolut rekommendera denna fantastiska maskin, har beställt hem en massa kapslar nu, men dom finns även att köpa i affären, mycket smidigt. Klicka på bilden så kommer du till cdon som säljer den. Det tog en dag innan den kom! 🙂

Nu ska jag gå och göra en kopp Espresso Intenso och sätta mej med studierna! 🙂

Molinogröt och kruskagröt

Jag har snöat in på gröt! Otroligt. Den enda gröt jag gillade förut var grahamsgrynsgröt. Nu äter jag gröt hela tiden! 🙂 Nya favoriter är kruskagröt och molinogröt och här kommer ecept på dom:

Kruskagröt

1/2 dl kruskakli
2 msk russin
0,75 dl havregryn
2 dl vatten
en nypa salt

Kokas i 3-4 minuter.

Molinogröt

Dag 1:
2,5 dl vatten
1 katrinplommon
1 msk russin
2 msk vetekli
2 msk linfrö

Dag 2:
0,5 dl grahamsmjöl
1 krm salt

Lägg alla ingredienser för dag 1 i blöt på kvällen och dag 2 kokar du upp allting tillsammans med  grahamsmjölet och saltet.  Koka ca 10 min.

Bra lunch! 🙂